Ringnes svartelister

Publisert: 3. september 2002 kl 13.45
Oppdatert: 30. januar 2008 kl 16.00

Ringnes har skjerpet rutinene kraftig etter store tap i restaurantbransjen. Bryggeriet har tapt mellom fem og syv millioner kroner årlig på restauranter som ikke gjør opp ølregningene sine. Det er særlig i Oslo tapene er store.

- Vi har tapt så mye på restauranter som går konkurs at vi vil sjekke alle nye restauranteiere grundig før de får kreditt hos oss, sier Jose dSousa, assisterende direktør i Uteliv Norge i Ringnes.

Ringnes har nå utarbeidet en liste over navn på ikke kredittverdige ølkunder. Mange som ber om øl på krita blir avvist. De siste årene har det nesten daglig skjedd en konkurs i Oslos restaurantbransje, og Ringnes er blant dem som ofte blir stående med skjegget i postkassa og ikke får betalt for ølet det har levert.

Da homseutestedet Kulturhuset Enka i Kirkegata i Oslo gikk konkurs, hadde det en regning til Ringnes på nær 300.000 kroner. - Vi har ikke gitt opp å få igjen pengene våre, men det var slurvete av oss å la dem holde på så lenge, sier dSousa. Han understreker at bryggeriet ikke er noe sosialkontor.

Saken fortsetter under annonsen