Rimi utsetter bankplaner

Publisert: 24. juli 2002 kl 09.40
Oppdatert: 30. januar 2008 kl 16.00

RIMI har foreløpig lagt planene om bankvirksomhet i sine norske butikker på is. Det opplyser informasjonskonsulent Terje Gulbrandsen i Hakon Gruppen. Dermed er det langt fra sikkert om Hakon Gruppens butikker blir Norges første dagligvarebanker.

Det var i fjor høst de nederlandske eierne, Ahold, gjorde det klart at de ville satse på å utvikle bank- og forsikringstjenester i de norske og svenske RIMI og ICA-butikkene. Tanken var, som ledelsen sa, å gjøre hverdagen lettest mulig for kundene. Basis for banken selskapet ville bygge opp var seks millioner kunder med Dominokort, Statoil-kort og ICA Bonuskort.

Meningen var først å søke om konsesjon for butikk-bankdrift i Sverige, for så å bruke konsesjonen i Norge ved å søke om filialdrift. Med dagens EØS-regler er det nærmest en formalitet å få det godkjent.

Nylig ga svenske finansmyndigheter grønt lys for konsesjonssøknaden. Noe som skulle tydet på at planleggingen i Norge kunne settes i gang. I stedet er det ikke kommet noe søknad til Kredittilsynet og ifølge informasjonskonsulent Gulbrandsen er det fordi strategien er lagt om. Nå vil man i stedet se hvordan det går i Sverige før det eventuelt settes i gang noe lignende i Norge.

Saken fortsetter under annonsen