Rik Nesbø-påske

Publisert: 29. juli 2002 kl 10.07
Oppdatert: 30. januar 2008 kl 16.00

Påsken er blitt høytid for multikunstneren Jo Nesbø. For sangeren og låtskriveren fra Di Derre høster nå der prisvinnerboken Rødstrupe har lagt terrenget til rette.

Den tidligere megleren hentet inn 50 000 kroner fra Tine Meierier i påsken, får puls-redaksjonen opplyst. For 4-500 ord om «Påskeeggmysteriet», som ble publisert i Dagbladets Magasinet. Godt betalt! Også havner han på melkekartongen da. Meierigiganten hadde invitert 13 av landets kjente forfattere, og Nesbø svarte sammen med Unni Lindell, Fredrik Skagen, Klaus Hagerup og Tove Nilsen. Riktignok under psevdonymet Kim Erik Lokker.

Som også er navnet på krimforfatteren denne påsken hos vår konkurrent Kapital. Det hører med til historien at det var her i ØR idéen om en påskekrim fra finansmiljøet ble lansert, men vi avsto da prisen på 30 000 kroner sto fast også ved bruk av psevdonym i stedet signaturen Jo Nesbø. Bra forhandlet, sier vi. Dette er mannen som ikke har problemer med å koble børs og katedral!

Nesbø er altså i ferd med å bli en av altfor få kulturelle millionbedrifter her i landet. Suksessen Rødstrupe hadde solgt 35 000 gjennom bokhandlene allerede før jul, og et tilsvarende antall er kjøpt gjennom Bokklubben Nye Bøker. Så vidt vi har fått brakt på det rene, gir det 1,5-2 millioner i inntekter.

Han tjener vel nå mer enn sine gamle kolleger i meglerbransjen, og det mener vi er helt på sin plass. Der er som kjent dårlige råd dyre.

Saken fortsetter under annonsen