Reuters sliter

Publisert: 7. mars 2003 kl 10.09
Oppdatert: 30. januar 2008 kl 16.00

Reuters sliter om dagen. Det britiske informasjonsselskapet har merket mindre etterspørsel for sine finansterminaler som følge av nedgangen i verdensøkonomien. Det er abonnementssalget på slike terminaler som står for 90 prosent av hovedinntektene til det kjente nyhetsbyrået.

Etter kontinuerlig forverring i hvert kvartal i fjor, venter Reuters ytterligere forverring frem til andre kvartal i år. Men tapene vil fortsette ut neste år, ifølge selskapets egne prognoser. Størrelsen på tapene vil imidlertid gradvis gå ned.

Reuters skal nå sette i gang en omfattende restruktureringsplan som innebærer ytterligere kostnadskutt. Selskapet har allerede kuttet 354,3 millioner euro i utgifter, blant annet gjennom personalkutt, men flere jobber ventes å forvinne de neste par årene.

Alt i alt har Reuters rundt 16.000 ansatte i verden i dag, mens konkurrenter som Bloomberg og Thomson Financial har rundt halvparten.

Reuters har tapt og taper terreng til Bloomberg på terminalfronten til tross for at sistnevntes terminaler ofte koster mer.

Enkelte analytikere mener at et problem for Reuters er at det har vært for spredt, med eierinteresser i selskaper som programvare-utvikleren Tibco, telekomselskapet Radianz og aksjemegleren Instinet.

Mannen som skal snu trenden er Tom Glocer, som overtok som Reuters-sjef i juli 2001 etter å ha jobbet som sjef for USA-avdelingen. Han har generelt fått ros for måten han har håndtert jobben på. Han arvet et selskap som hadde vokst for fort på utgiftssiden samtidig som markedet for terminalene begynte å gå dramatisk ned.

Saken fortsetter under annonsen

Hans utfordring nå er å få støtte fra både ansatte og analytikere til den tøffe restruktureringen.