Rekordforsøk fra Ringnes

Publisert: 31. juli 2002 kl 11.11
Oppdatert: 30. januar 2008 kl 16.00
Økonomisk Rapports Pengepulsredaksjon kan i dag avsløre at toppsjefen i Eiendomsspar, Christian Ringnes, ligger i trening for å skrive seg inn Guinness rekordbok.
Ringnes skal ha engasjert revisorer til å påta seg et spesialoppdrag; Telle miniatyrflaskene som skal vises frem i Småflaskemuseet, eller the «Mini Bottle Gallery», som åpner dørene for publikum i 2002.
I september 1997 kunne Økonomisk Rapport avsløre at Christian Ringnes gikk svanger med planer om å etablere et eget småflaskemuseum i den «musealt beliggende» gården Kirkegaten 10 i Oslo. - Det er en forberedelse til pensjonsalderen, sa Ringnes den gangen.
Sommeren 1997 besto samlingen av rundt 3000 flasker, selvfølgelig med innholdet intakt. Siden har Ringnes kjøpt alt han er kommet over av miniatyrflasker, som har vært fortollet inn i landet en etter en.
Saken fortsetter under annonsen

Nå har flaskesamlingen passert 50.000 med god margin, og Christian Ringnes er overbevist om at han i dag har verdens største samling av miniatyrflasker. Så sikker er Ringnes, at han ved hjelp av en revisortelling, skal forsøke å skrive seg inn i Guinness Rekordbok. Gjeldende Guinness-rekord på småflaskefronten skal være 33.100. Rekordinnehaveren skal senere ha gått konkurs, og har ikke hatt de store midlene til å fylle opp samlingen sin.