Rekord hos Electrolux

Publisert: 2. april 2003 kl 15.39
Oppdatert: 30. januar 2008 kl 16.00

Mens rivaler som Whirpool sliter, har svenske Electrolux grunn til å glede seg om dagen. Firmaet noterte 23 prosent økning i driftsresultatet i fjor – til 7,7 milliarder svenske kroner. Dette skjedde til tross for at omsetningen falt med to prosent til 133,2 milliarder svenske kroner. og
et tap på 543 millioner svenske kroner i fjerde kvartal.

Electrolux selv har varslet at de venter et enda bedre resultat i år.

Analytikere er enige, men mener usikkerheten rundt Irak-krigen og USA-økonomien kan virke negativt på salget fremover.

Uansett har NetCom-sjef Barbara Thoralfsson en spennende oppgave foran seg hvis hun blir valgt til styremedlem på generalforsamlingen til Electrolux i april. Thoralfsson ble foreslått av eierne, som blant annet inkluderer Investor AB, Robur Fonder og styreleder i Elektrolux, Rune Andersson. De andre åtte medlemmene – blant annet Michael Treschow og Jacob Wallenberg - stiller til gjenvalg.

Andersson trakk frem Thoralfssons sterke bakgrunn innen forbrukervarer som hovedfaktor for nominasjonen. Før NetCom-jobben var Thoralfsson adm. direktør i Middelfart & Co og produktsjef i General Foods Corporation og Orkla.

Elektrolux er verdens største produsent av elektriske husholdningsmaskiner for kjøkken og rengjøring gjennom merker som Husqvarna og Zanussi og har rundt 87.000 ansatte på verdensbasis.

Saken fortsetter under annonsen