Reisefeber til Kina

Publisert: 17. februar 2005 kl 15.55
Oppdatert: 12. februar 2007 kl 14.36

Oslo: Lav rente og god økonomi gjør at nordmenn kjøper dyrere og mer eksklusive feriereiser. I januar solgte Star Tour TEMA 20 prosent flere kultur- og opplevelsesturer sammenlignet med fjoråret. Kina seiler for første gang forbi Italia som det mest populære reisemålet.

- Vi ser en klar økning på de mer eksklusive reisene våre, der opplevelser og kultur står i fokus. Dagens gamle 68-generasjon vil i langt større grad enn tidligere generasjoner reise bort sparepengene. Øverst på ønskelisten står Kina, Italia og Egypt, forteller Gabriel Ehrhardt, produktsjef i Star Tour TEMA.

Han forteller at januar er den store måneden for bestilling av temareiser. Snittprisen på reisene turoperatøren har solgt i januar ligger på rundt 16 000 kroner.

Etter flere år med Italia-dominans, har Kina nå tatt over som det store målet for kultur- og opplevelsesreiser. Kina-turene som går av stabelen i april og mai er med noen unntak revet bort.

- Mange nordmenn føler nok at de har opplevd det meste av hva Europa kan by på, og ser seg nå om etter mer eksotiske reisemål. De fleste av oss har nok en drøm om å besøke Kina en gang i livet, for å vandre på Den kinesiske mur og oppleve terrakottahæren i Xian. Dess-uten arrangerer Kina OL i 2008, noe som gjør at landet ligger lenger fremme i bevisstheten vår, mener Ehrhardt.

Bransjedirektør Rolf Forsdahl i Handels- og Servicenæringens Hovedorganisasjon er enig i at veksten vil fortsette.

-Selv om reiselivsåret 2005 fikk en tung og tragisk start, er det lite som tyder på at veksten som bransjen registrerte i 2004 kommer til å stoppe, ifølge Pressekontoret.

Saken fortsetter under annonsen

De mest populære opplevelsesferiene i 2005
1. Den store Kinareisen
2. Andalusia rundt
3. Klassiske Italia
4. Toscana-streiftog
5. Kroatia rundt
6. Toscana rundt
7. Katalonia rundt
8. Madeira-streiftog
9. Portugal rundt
10. Mallorca-streiftog
(Kilde: Star Tour TEMA)