Reis med Coop

Publisert: 17. februar 2004 kl 13.15
Oppdatert: 12. februar 2007 kl 14.36

Du kan bruke www.coopfritid.no som portal for å bestille reiser, enten det er en enkel flybillett, hotell eller "full pakke". Informasjonsdirektør Bjørn Kløvstad garanterer at du får de billigste flybillettene som er til salgs i bestillingsøyeblikket, nesten uansett hvilke flyselskap det er.

Hvis du i tillegg er Coop-medlem, får du tre prosents kjøpeutbytte (fem prosent på spesialtilbud). Reisekjøpet funger i denne forbindelse på samme måte som når du handler varer i butikken. Hvis du for eksempel kjøper en billett til 2000 kroner, får du 60 kroner (tre prosent) inn på kontoen din i Coop. Coop vil sende ut tilbud på e-post til alle medlemmer som registrerer, og det lønner det seg å være tidlige ute hvis man skal få kloa i de beste tilbudene; du kan nemlig både bestille ordinære billetter (til ordinær pris eller på tilbud) eller hive deg over spesialtilbud fra Coop. Medlemsdirektør Geir Jostein Dyngeseth mener at tilbudet passer både dem som liker organiserte turer og dem som foretrekker å legge opp og planlegge reiseruten selv.

Tilbud er et samarbeid med Prisma Tours. Hvor gullkantet dette blir for Prisma gjenstår å se, men potensialet er absolutt til stede. Coop har rundt 945.000 medlemmer, så vis tilbudet slår an, blir det jubel der i gården. Da blir det også forbrukermakt nok til å presse tilbyderne av reiselivstjenester.

Direktør Kløvstad regner med at også bedriftene vil få øynene opp for tilbudet etter hvert.

- Du kan bestille både forretnings- og fritidsturer, bare fly eller fly og hotell gjennom portalen. Jeg regner med at bedrifter kommer til å melde inn enkelte ansatte i Coop og bestille reisen i deres navn, sier Kløvstad.

Og det synes han slett ikke er en utilbørlig utnyttelse av systemet.

Saken fortsetter under annonsen