Regissøren

Publisert: 17. februar 2004 kl 13.13
Oppdatert: 30. januar 2008 kl 16.00

Personer som har stått ham nære er dypt uenig i en slik historiebeskrivelse, og peker på at Heyerdahl selv bestemte tidspunktet for sin avgang.

Vi minner om begivenhetene i en tid der partene beskyldte hverandre for svertekampanjer, og sterke eiergrupper ville bli kvitt konsernsjefen. Først forlater Heyerdahl Orklas styre. Senere setter styret ned et granskingsutvalg som skal se om det har skjedd en "uforholdsmessig verdioverføring fra selskapet til aksjonærene" og hvilken befatning Heyerdahl har hatt med salget av 20 millioner Orkla-aksjer til Kjell Inge Røkke, en aksjepost som Stein Erik Hagen ønsket å kjøpe, angivelig for en høyere pris. Etter å ha behandlet rapporten fra granskingen, erklærer styret tillit til Heyerdahl.

Noen dager senere annonserer han sin avgang. Før Heyerdahl forlater sin post på toppen, "frikjenner" styret ham også for å ha handlet i strid med aksjeloven da Orkla lånte 650 millioner til Norway Seafoods. Heyerdahl får økt årslønnen sin økt med 900.000 kroner rett før han går av, slik at han får høyere pensjon.

Saken fortsetter under annonsen