Refser Oslo Børs

Publisert: 2. juli 2002 kl 11.29
Oppdatert: 30. januar 2008 kl 16.00

Konsernsjef Erik Thorsen (bildet) er en av fire Tomra-topper som i fjor kjøpte aksjer i eget selskap. De fire topplederne kjøpte til sammen 800.000 aksjer. Thorsens andel var 100.000 aksjer.

Tomra sendte en børsmelding om handelen 4. september i fjor.

Oslo Børs og Kredittilsynet er av den oppfatningen at aksjekjøpene skulle ha vært meldt tidligere, og saken er oversendt Økokrim for vurdering.

Førstestatsadvokat Trond Erik Schea i Økokrim bekrefter at man har fått oversendt saken.

- Mer sier ikke vi før vi har fått en formening om det her foreligger et straffansvar, sier Schea. Og noen slik formening har Økokrim ennå ikke dannet seg.

- Vi har forholdt oss til de regler som finnes. Hva saken kan bli og ikke bli, får vi se, fastholder Erik Thorsen.

- For Tomras del, er det vel neppe en drømmesituasjon å ha en mappe på Økokrims bord?

Saken fortsetter under annonsen

- Det er definitivt en kjedelig sak slik den er blitt trukket frem på. Jeg synes det er dårlig saksbehandling når Oslo Børs i sin behandling av en kredittinstitusjon har offentliggjort dokumentasjon som trekker inn også en tredje part.

- Vil dere vurdere tiltak overfor Oslo Børs?

- Det har vi foreløpig ikke vurdert, men det ville vært naturlig at Oslo Børs for fremtiden klargjør sine saksbehandlingsrutiner i slike saker for å unngå at slike ting skjer igjen.

For ordens skyld: I skrivende stund har Erik Thorsen lidt et papirtap på rundt 3 mill. kroner på det mye omtalte aksjekjøpet (kjøpt på gjennomsnittskurs 93,92).

- Vi kjøpte aksjene fordi vi har en ukuelig tro på dette selskapet. Det at vi kjøpte aksjene har vært tiljublet av de andre aksjonærene, hevder Thorsen, som altså bedyrer sin uskyld.

(Les også vår reportasje om Erik Thorsen og Tomra på sidene 40-43).