Pyramideguide

Publisert: 6. desember 2004 kl 10.29
Oppdatert: 30. januar 2008 kl 16.00

- Medlemmene må ha et sterkt personlig engasjement i å lykkes. De må ha gode overtalelsesevner.

- Medlemmene må ha et sterkt ønske om å bli rike relativt fort.

- Medlemmenes tro på konseptet prøves ved å legge prisen for å delta høyt. Når avgiften er betalt, fanges medlemmet av eget ønske om å «få noe igjen for penga», og man forsvarer egne handlinger og skylder på at man er blitt lurt av personer høyere opp i hierarkiet når ting går galt.

- Medlemmene rekrutteres blant vanlige mennesker med gode nettverk til andre vanlige mennesker.

- «Word-of-Mouth» er et av våre sterkeste virkemidler innen markedsføring, kun overgått av egen erfaring.

- Tradisjonelle distribusjonskjeder elimineres ved å selge direkte fra lager. Det øker lønnsomheten dramatisk.

- Selgerne må akseptere at hun/han må gi en del av sitt overskudd til dem som står foran. Samtidig skal hun/han ofte forplikte seg til å rekruttere nye selgere.

Saken fortsetter under annonsen

- Gå-på-mot og overtalelsesevner er nok for å lykkes. Produktene er enkle. Det er unntaket at man selger verdiløse aksjer uten substans, og det krever gode kunnskaper om psykologisk påvirkning, konsekvenser av relasjonsbygging og folks grådighet om man skal lykkes med å villede titusenvis personer. De som kan en del om markedsføring og salg, ser sannsynligvis større muligheter enn personer uten slik kompetanse.

- For å skjule de virkelige målene i selskapet, omgjøres det virkelige produkt iblant til noe som alle forstår: En aksje, en del av et fond eller en andel, som medlemmet får tilsendt som kvittering for sin innbetaling.

- Man bærer lettere over med mislykkede folk man kjenner enn med vanlige selgere. Dermed aksepterer medlemmene at hele eller deler av pyramidegevinsten går tapt.