Psykopater blir rikest

Publisert: 27. september 2005 kl 11.09
Oppdatert: 12. februar 2007 kl 14.36

Funksjonelle psykopater treffer de beste investeringsbeslutningene, viser en studie som forskere ved Stanford Graduate School of Business har gjennomført. Det skriver nettstedet iMarkedet.no og refererer til Bloomberg News

Årsaken er at funksjonelle psykopater ikke er i stand til å frykte. Frykt stopper nemlig folk fra å ta logisk rasjonell riktig risiko. De som kan kontrollere følelsene, og som av en eller annen årsak har en følelsesmessig defekt, gjør dermed bedre beslutninger.

Studien ble gjennomført ved å gi deltagerne 20 dollar hver. Pengene skulle gambles. I begynnelsen av hver runde kunne deltagerne bestemme om de skulle risikere å satse èn dollar på å kaste kron og mynt mot at de vant 2,5 dollar per gang de gjettet riktig. Mens flere avsto fra å delta i spillet, var den riktige tilnærmingen at en skulle delta i hvert eneste spill. Årsaken er at den potensielle gevinsten overgikk den risikoen man hadde for tap, skriver Bloomberg News.

Hjerneskadde og funksjonelle psykopater skjønte dette med en gang, og ble i gjennomsnitt 3 dollar rikere enn de andre, friske. De følelsesmessig avstumpede investerte i 84 prosent av rundene, mens de følelsesmessig friske spilte i 58 prosent av rundene som en følge av at de lot frykt for å tape styre beslutningene.

Saken fortsetter under annonsen