Prøver seg med eiendomsprosjekt i Ghana

Publisert: 2. september 2004 kl 12.47
Oppdatert: 30. januar 2008 kl 16.00

De to kompisene Terje Høgberg og Jan Christensen satser på noe så originalt som et eiendomsprosjekt i Ghana.

Ghanor Resort skal etter planen ligge ved kysten, mellom hovedstaden Accra og byen Tema. Høgberg og Christensen har sikret seg førsteretten til en åtte måls tomt der de planlegger å bygge mellom 32 og 40 boliger, fordelt på bungalowleiligheter og bungalowhus. Men først må de få solgt eiendom-mene.

- Vi har tenkt på dette en stund, og bestemte oss for å gjøre alvor av planene ved årsskiftet. Vi har laget en webside, og har hatt noen annonser i Aftenposten. Vi har fått noen henvendelser, men ikke så mange som vi hadde håpet, sier Høgberg.

Foreløpig er det ikke nok interessenter til å sette i gang prosjektet. Ghana er kanskje ikke det første landet som faller nordmenn inn når de tenker seg en ferieeiendom i utlandet.

- Hvorfor Ghana?

- Vi har begge reist mye i Afrika, både i job-ben og på fritiden. Vi valgte Ghana fordi vi synes det er best egnet i forhold til språkforståelse, siden de fleste snakker engelsk, og landet er politisk stabilt. Det er billig å leve der, og landet har mye å by på av kultur, natur og opplevelser, sier Høgberg.

Prisen på en andelsleilighet er 40 000 kroner. En egen bungalow koster 400 000 kroner. I utgangspunktet forsøker Høgberg og Christensen å selge til nordmenn, men tanken er at resortet skal huse både nordmenn, andre skandinaver, europeere og afrikanere.

Saken fortsetter under annonsen

- Det er lettere for oss å selge til nordmenn, i hvert fall i første omgang. Men vi vil ikke lage noen norsk koloni. Vi tror en blan-ding er bra, sier Høgberg.

- Hva gjør dere hvis dere ikke får solgt noe?

- Vi har opsjon på tomten, men hvis responsen uteblir får vi vurdere hva vi gjør. Vi driver egentlig med noe helt annet, så du kan godt kalle dette en hobbyvirksomhet.