Prissamarbeid - vi?

Publisert: 23. juli 2002 kl 15.21
Oppdatert: 30. januar 2008 kl 16.00

- Vi vet ikke engang hva vi er anmeldt for, sier daglig leder Jens Dag Vatndal i elektrogrossistenes forening EFO om anmeldelsen fra Økokrim om prissamarbeid i bransjen.

Det er to år siden de første razziaene ble foretatt, men det var først i slutten av april i år Konkurransetilsynet anmeldte elektrogrossistene Elektroskandia AS, Eilag Teknikk AS, Alcatel Distribusjon AS, Solar Elektroengros AS, Berggård Amundsen & Co. AS og Elektroforeningen EFO til Økokrim for brudd på konkurranseloven og sendte saken videre til Økokrim. Tilsynet mener at elektrogrossistene, til stor skade for forbrukerne, har opprettholdt et landsomfattende og hemmelig prissamarbeid utover hele 1990-tallet. Og etterforskningsleder Per Langseth mener at også flere bedrifter enn de først anmeldte skal ha kommet i søkelyset etter at anmeldelsen ble sendt.

Omsetningen til de anmeldte elektrobedriftene i den berørte perioden er på over 25 milliarder kroner. En merpris på bare en prosent gir 250 millioner kroner i økte inntekter for grossistene.

Statsadvokat Morten Eriksen i Økokrim opplyser til Økonomisk Rapport at saken fortsatt er under etterforskning.

Saken fortsetter under annonsen