Prisrekord i høyhus

Publisert: 2. juli 2002 kl 10.27
Oppdatert: 24. januar 2008 kl 10.30

Utsikt og sentral beliggenhet er gull verdt. En tre roms leilighet i femtende etasje i Enerhaugen borettslag på Oslos østkant, satte ny prisrekord denne uken med et bud på 1.920.000 kroner. Det er 120.000 kroner over verditakst. I tillegg overtar kjøper en fellesgjeld på 70.000 kroner. Dette gir en totalpris tett på to millioner kroner. Ifølge OBOS er dette tett på all time high for denne delen av Oslo, og en klar prisrekord i Enerhaugen borettslag. Forrige rekord var på 1.610.000 kroner for en tilsvarende leilighet, som ble solgt i april i år.

Leiligheten er på 75 kvadratmeter, og bygget er fra 1960. Kvadratmeterprisen tilsvarer 26.500 kroner. Dette er på linje med mange nye boligprosjekter i Oslo. Leilighetens alder gjør at kjøperen må regne med noe oppussing. Til gjengjeld får han sannsynligvis Oslos råeste utsikt samt en liten, men solrik balkong og ti minutters gange til Karl Johan.

Den ekstreme prisstigningen på Enerhaugen, kan ha flere forklaringer. De tidligere utskjelte høyblokkene har hittil hatt mange eldre beboere, som nå faller fra eller flytter. De frigjorte leilighetene overtas av yngre mennesker som verdsetter sentrumsnærhet og utsikt. Bydelen er også i ferd med å bli trendy. En annen forklaring kan være at Enerhaugen-blokkene er blitt spesielt populære blant kjøpesterke homofile.

Saken fortsetter under annonsen