PR på hodejegervis

Publisert: 3. juli 2002 kl 10.23
Oppdatert: 30. januar 2008 kl 16.00

Hodejegere, eller konsulenter i executive search som de ynder å kalle seg, foretrekker å jobbe i det skjulte. Diskresjon og konfidensialitet er en æressak, også etter at de har løst sine oppdrag. De oppgir så godt som aldri navn, verken på kandidater eller oppdragsgivere.

For en tid tilbake hadde vi et møte med en av Norges ledende hodejegere, Terje Wiig, (bildet) som jobber for markedslederen Korn/Ferry International. Og Wiig passet seg vel for å kommentere enkeltpersoner og konkrete cases, men var mer enn villig til å dele en del generelle betraktninger med oss om hvilke krav som stilles til ledere.

Ikke lenge etter fikk vi budsendt en bok fra hodejeger Wiig, en snart tre år gammel oversikt over «The Global 200 Executive Recruiters», en fortegnelse over klodens beste hodejegere. Terje Wiig sendte med et hyggelig kort der han uttrykte håp om at boken «kunne være av interesse». Sånn i all diskresjon. Og personlig og konfidensielt og alt det der.

To nordmenn har fått plass blant klodens 200 ypperste. Den ene heter Bjørn Johansson, en utvandret sørlending som jobber internasjonalt med base i Zürich. Den andre opererer i det norske markedet, og heter tilfeldigvis Terje Wiig, seniorkonsulent i Korn/Ferry Internationals norske praksis. Vi takker så mye, om enn ikke under dekke av full diskresjon. Vi er likevel ikke overbevist om at hr. Wiig er best i Norge. Men det tror altså amerikaneren Nancy Garrison-Jenn, som står bak guiden til klodens beste hodejegere.

Saken fortsetter under annonsen