Skatteletten kommer

Publisert: 7. januar 2009 kl 20.07
Oppdatert: 23. mai 2016 kl 22.25

Finansminister Kristin Halvorsen gikk så langt det går an å antyde skattelette uten å si det rett ut på NHOs årskonferanse på Operaen i Oslo i dag.

Få av de 1200 personene i salen var i tvil om at Halvorsen signaliserte skattelette i en replikk til Fr.p.-leder Siv Jensen under en duell mellom de to.

Halvorsen tok i midlertid til motmæle mot NHOs tidligere forslag om å sette ned den alminnelige skattesatsen fra 28 til 26 prosent fordi det vil gi størst uttelling for de som tjener mest. Følgelig kan man trekke den slutning at det ikke kommer en alminnelig reduksjon i satsene for lønnsskatten. Hva slags løsning det blir, sa finansministeren ikke noe om.

Hun sa heller ikke at skatteletten kommer på lønnsinntekt. Derfor kan det hende at letten kommer på firmaskatt eller på skatter som gjør det dyrere å investere. En av disse skattene er formuesskatt, som næringslivet lenge har villet fjerne, men finansministeren sa ikke noe som kan tolkes som en mulig reduksjon av formuesskatten uteover det som ble innført med virkning fra 1. januar i år.

Saken fortsetter under annonsen