138370699_londo.jpg

Raserer Londons finanssentrum

Publisert: 1. april 2009 kl 23.31
Oppdatert: 23. mai 2016 kl 22.25

Det har vært onsdag vært sammenstøt mellom politi og protestanter i området rundt Bank of England der topplederne i G20-landene er samlet for å finne løsninger på finanskrisen.

Tusenvis av protestanter, fra anti-kapitalister og anarkister til miljøaktivister, gikk til angrep på banklokaler flere steder i London, knuste vinduer og sprayet ord som "tyv" og anarkistiske symboler inne i bankene.

Verst har det gått ut over Royal Bank of Scotland som nylig meldte at toppsjefen hadde bevilget seg en multimillion pensjonsbonus etter de rekordstore tapene i Storbritannias nest største bank.

11 protestanter er arrestert utenfor sentralbankens lokaler, mens totalt har politiet tattt hånd om over 20 personer, ifølge CNN.

- Hele greia kollapser. Hvis vi ikke kan forandre ting på demokratisk måte, må vi gjøre det på denne måten, sier en 17 år gammel student til CNN.

Saken fortsetter under annonsen

- I dag handler det om å vise at det gamle systemet ikke har fungert. Vi trenger en ny måte å tenke på når det gjelder å løse krisen, sier 24 år gamle Tamsin Omond.