138377394_bushn.jpg

Nye steg mot fred

Publisert: 27. november 2007 kl 19.50
Oppdatert: 23. mai 2016 kl 22.25

Lederne fra Israel, Palestina og USA tok hverandre i dag i hendene og lovet hverandre å innlede forhandlinger som skal føre til en fredsavtale innen 2008. Dette ble kjent i dag på den internasjonale fredskonferansen i åpningstalen til president Bush.

- Vi er blitt enige om straks å innlede bilaterale forhandlinger i god tro for å kunne komme fram til en fredsavtale som løser alle de sentrale problemene, også kjernespørsmålene, uten unntak, heter det i en felles kunngjøring fra palestinerne og Israel som Bush leste opp.

Både Olmert og Abbas har lovet å gjøre sitt ytterste for å få til fredsavtalen, men i likhet med Bush, så understreker de at det vil bli vanskelige forhandlinger.

Abbas sa at forhandlingene vil være dyptpløyende, og drøfte alle stridsspørsmål, som Jerusalem, flyktninger, vann og sikkerhet. Olmert sa at Israel var klare for å gjøre noen smertefulle kompromisser.

Selve samtalene startet i dag, men det første formelle forhandlingsmøtet finner plass neste måned. Går alt etter planen så vil en fredsplan være klar innen Bush går av som president.

Saken fortsetter under annonsen