Mener Regjeringen glemte småbedriftene

Publisert: 24. mars 2009 kl 12.57
Oppdatert: 23. mai 2016 kl 22.25

Hanssen, som sto bak børsnoteringen av RC-gruppen, har i tillegg vært involvert i en rekke bedrifter. I dag er han eier og arbeidende styreleder i Enwa-gruppen, som leverer vannbehandlingsløsninger for å sikre rent vann.

I Finansavisen går han kraftig ut mot Regjeringens krisepakke.

- Tiltakspakken tilgodeser først og fremst storbedriftene. SMB-sektoren er neglisjert. Økt tilgang til likviditet i markedet, muligheter for skattekreditt, diverse tiltak som kan øke omsetningen i en på forhånd overopphetet bygg- og anleggssektor, økte avskrivningssatser og endrede permitteringsregler vil primært gavne de store selskapene, sier han til avisen.

Hanssen mener at Regjeringen ikke har indikert, med verken ord eller handling, at det finnes en SMB-sektor i Norge.

Tiltaksliste

Derimot presenterer han sin egen tiltaksliste for å hjelpe SMB-sektoren.

- Fjerning av arbeidsgiveravgift gjør at bedriftene oppmuntres til å beholde folk i arbeid, slik at arbeidstakerne kan tjene penger og ikke bli overført til NAVs budsjett. Fleksible permitteringsregler uten egenandel kan gi mulighet for å permittere noen få personer i en måned eller to av gangen, sier han til Finansavisen. Raskere saksgang i offentlig sektor må også til, for å effektuere innkjøp som er budsjettert og vedtatt fra det offentlige.

- Skatteregningen for 2008 bør være mulig å utsette i ett til tre år, slik at overskudd i 2008 kan bli regnet mot underskudd i 2009 og 2010, sier Hanssen. I tillegg vil Hanssen ha bort formuesskatten på det han kaller død kapital, der underskudd eller vanskelig omsettelige aksjer tvinger eierne til å svekke egenkapitalen og likviditeten gjennom å ta ut utbytte.

Til slutt ønsker han senket innslagspunkt og redusert byråkrati i forbindelse med tildeling av eksportstøtte.

Hanssen mener at årsaken til at storbedriftene har fått større gjennomslag, er deres evne til å drive lobbyvirksomhet i departementer, Storting og Regjering.

Saken fortsetter under annonsen