Kritiserer StatoilHydro for skatteparadis

Publisert: 25. september 2008 kl 11.02
Oppdatert: 23. mai 2016 kl 22.25

- Jeg mener StatoilHydro sender feil signaler gjennom måten dette samarbeidet er organisert på, sier Halvorsen til Dagens Næringsliv.

Avisa skrev lørdag om hvordan samarbeidet mellom partnerne StatoilHydro, Total og Gazprom i Shtokman Developement ag er organisert. De tre selskapene eier utviklingsselskapet sammen. Selskapet er etablert i Zug i Sveits der Gazprom allerede har flere andre selskap registrert. Den operative driften av selskapet skjer i Russland. I tillegg til etableringen i Zug som Dagens Næringsliv beskriver som et skatteparadis, har selskapet ansatt den sveitsiske skatteparadiseksperten Ivo J. Bechtiger som forretningsfører.

- Jeg ser at StatoilHydro legger vekt på at dette ikke er noen konstruksjon for å unngå skatt eller skjule verdier og det har jeg heller ingen grunn til å tro. Samtidig synes jeg selskapet sender feil signal når det velger denne løsningen for sitt engasjement, sier Halvorsen til DN.

StatoilHydro eier 24 prosent av postkasseselskapet i Sveits og har skutt inn 180 millioner kroner som tilsvarer deres andel av aksjekapitalen i selskapet.


Saken fortsetter under annonsen