138372477_jens_.jpg

Krisepakken kan bli utsatt

Publisert: 20. oktober 2008 kl 10.52
Oppdatert: 23. mai 2016 kl 22.25

Redningspakken på 350 milliarder er i ferd med å bli omstridt.
Mistanker om spesialbehandling av DnB NOR fra Arbeiderpartiets side har skapt furore i opposisjonen, skriver Dagens Næringsliv.
Ifølge avisen krever nå flere politikere en høring i finanskomiteen før saken vedtas.
Etter hva DN erfarer må trolig DnB Nor-sjef Rune Bjerke og andre toppsjefer redegjøre for hvor mye de fikk vite om redningspakken før den ble presentert.

-Jeg stiller meg tvilende til om Stortinget faktisk bør vedta denne pakken før en granskning av Kredittililsynet er ferdig, sier FrP-leder Siv Jensen.

- Spørsmålet jeg igjen stiller meg, er om hvem som egentlig kom med ideen til innholdet i pakken. Det virker åpenbart at den er godt tilrettelagt for DnB NORs behov, og samtidig er det nå kommet frem hvor omfattende kontakt det har vært mellom Rune Bjerke og Karl Erik Schjøtt-Pedersen ved Statsministerens kontor. Vi trenger nå en bred høring der DnB-sjefen og ange andre møter opp og forklarer seg, sier Venstreleder Lars Sponheim.


Redningspakken på 350 milliarder kroner skal etter planen vedtas i Stortinget førstkommende fredag.

Finansminister Kristin Halvorsen advarer mot en utsettelse.
- Denne pakken var et virkemiddel for å få flyten i pengemarkedet i gang igjen. Det har begynt forsiktig. Hvis det nå blir forsinkelser og ny usikkerhet, så kan det få veldig store konsekvenser, særlig for bedrifter og i neste omgang for arbeidsplasser, sier Halvorsen til NRK.

Saken fortsetter under annonsen