Frykter sammenbrudd i Norge

Publisert: 10. oktober 2008 kl 10.21
Oppdatert: 23. mai 2016 kl 22.25

Norman mener statsminister Jens Stoltenberg og finansminister Kristin Halvorsen må forberede seg på en situasjon der arbeidsledigheten går til himmels, boligboblen sprekker og norske låntakere ikke klarer å betjene gjelden sin. Han føler seg ikke trygg på at bankene da er så solide som regjeringen hele tiden har forsikret om.

- Jeg synes det er modig av finansministeren når hun sier at dette ikke kan skje i Norge, sier Normann til Dagens Næringsliv.

Normann mener renta burde vær satt raskere ned, at Norges Bank burde snakke med finansdepartementet uten å frykte for sin uavhengige rentesetting og gi nødvendige garantier. Ifølge Finansavisen mener økonomiprofessoren at den norske boligboblen er større enn den amerikanske. I motsetning til amerikanerne betaler fortsetter vi å betale boliggjeld så lenge vi kan. Amerikanerne lar banken overta boligen og gjelda dersom de ikke makter å gjøre opp for seg lenger.

- Den norske boligboblen brister ikke før folk mister jobben. I Norge kan det ta lengre tid før nedturen kommer, men når den kommer kan den bli desto tøffere fordi alt kommer på en gang, sier han.


Saken fortsetter under annonsen