Et oppgjør med NPM

Publisert: 11. september 2009 kl 14.10
Oppdatert: 23. mai 2016 kl 22.25

- Vi har et annet syn på offentlig sektor enn den forrige regjeringen. Vi har blant annet tatt avstand fra New Public Management. Denne nye plattformen er svaret på hva vi skal erstatte en slik ledelsesfilosofi med, sa fornyings- og administrasjonsminister Heidi Grande Røys (SV) under lanseringsmøtet med YS Stat i september i fjor.

En forpliktelse

I Soria Moria forpliktet regjeringspartiene seg til å arbeide for fornyelse og utvikling av offentlig sektor.

I juli 2007 satte Fornyings- og administrasjonsdepartementet (FAD) ned et råd som skulle gi faglige innspill med hensyn til strategier og tiltak for å utvikle statlig lederskap. Etter innspill fra rådet skulle FAD utvikle «en robust plattform, kodeks eller lignende», som det het den gang, for ledelse i staten.

Et lederløp

Det ble en plattform. Den ble implementert i september i fjor. Ved årsskiftet 2008 ble Statskonsult, Norge.no og E-handelssekretariatet slått sammen til Direktoratet for forvaltning og IKT (Difi), som utvikler og tilbyr programmer og kurs for ledere i staten. Målet er «kontinuerlig læring og utvikling og gode, smidige og effektive «lederløp» gjennom karrieren», heter det hos Difi. YS Stat-leder Per N. Arnesen var optimistisk da lederplattformen ble lansert hos YS i fjor.

Saken fortsetter under annonsen