Døråpner for Røkke

Publisert: 19. september 2007 kl 12.19
Oppdatert: 23. mai 2016 kl 22.25

Det hevder tidligee BA-HR-direktør Kari Breirem i sin nye bok, «På BA-HR bakke.»

Her tar hun et sviende oppgjør med sin tidligere arbeidsplass, deres viktigste klient Kjell Inge Røkke, og forbindelsene til en lang rekke toppolitikere, med statsminister Jens Stoltenberg og tidligere statsminister Kjell Magne Bondevik i spissen.

- Kjell Ingen Røkke er en stor klient for BA-HR. Firmaet strekker seg lenger enn de normalt ville for så viktige klienter, sier Breirem til Dagbladet.

Hun skriver at båndene kan trekkers helt fra til dagsaktuelle saker som statens kjøp av i Røkkes Aker, og striden om Hydro-opsjonene der nettopp BA-HR og Røkkes advokat leverte argumentene Dag Terje Andersen brukte for å sparke styreleder Jan Reinås.

Brierem var den som varslet om fakturaforfalskningene som utløste Tønne-saken. Hun mener Tore Tønnes død i 2002 stanset avsløringen av alvorlige forhold, melder Dagbladet:

«Fremdeles er den framherskende holdningen at alt dreide seg om enkeltstående personlige tragedier framfor avsløringer om altfor tette bånd mellom næringslivet og politikerne - i verste fall korrupsjon», skriver hun i boken.

Saken fortsetter under annonsen