De rike får ingen sympati

Publisert: 7. januar 2008 kl 08.51
Oppdatert: 23. mai 2016 kl 22.25

Regjeringstoppene Jens Stoltenberg og Kristin Halvorsen tar nå det endelige oppgjøret med det de mener er en historieløs og kunnskapsløs syting fra de aller rikeste i landet, skriver Dagens Næringsliv, og finansministeren sier til avisen:

- Vi står for en skattepolitikk som innebærer at de med mest, skal betale mer. Det er også mulig å gå lenger i denne politikken.

"Det er hinsides"

SV-leder og finansminister Halvorsen reagerer sterkt på kommunismesammenligningen som både Olav Thon og Stein Erik Hagen har kommet med:

Det er hån mot dem som opplevde diktaturene i Sovjetunionen og før murens fall i Øst-Europa. Det var systematiske brudd på menneskerettighetene, overvåkning, tvangsflytting og fullstendig mangel på demokrati. Det er hinsides å sammenligne den norske velferdsstaten med Sovjetunionen og Øst-Europa, sier Kristin Halvorsen til DN.

Tatt feil hele tiden

- Denne type klagesang har vi hørt fra rike mennesker helt siden Johan Nygaardsvold ble statsminister i 1935. Og de har tatt feil hele tiden, sier statsminister Jens Stoltenberg til DN.

Saken fortsetter under annonsen

Finansministeren venter imidlertid mer klaging fra de rike på skattenivået i Norge.

- Vi vil at de som tjener godt og har store formuer, skal bidra mye fellesskapet. De skal betale skatt etter evne. Velferdsstaten krever at alle stiller opp, og de rikeste kan ikke sno seg unna. Jeg synes ikke synd på Olav Thon fordi han betaler mye skatt, sier Kristin Halvorsen.