Brustad fornøyd med avtalen

Publisert: 11. mai 2009 kl 11.53
Oppdatert: 23. mai 2016 kl 22.25

Brustad framholder at hun er godt fornøyd med at partene nå har kommet til enighet om at transaksjonene skal behandles på generalforsamling. Aker, staten og svenske Saab og Investor, er enige om å stemme for transaksjonene.

Brustad fikk rapporten fra storbanken UBS på fredag, og har brukt helgen på å gå gjennom funnene. Hun var også i kontakt med Aker og Saab, og de tre partene kom til enighet om en løsning.

Rimelig pris

Rapporten konkluderer med at prisen var innenfor det som er rimelig, og at Aker i transaksjonsprosessen har holdt seg innenfor aksjonæravtalen. UBS-rapporten er dermed på linje med den tidligere gjennomgangen fra DnB NOR.

- Jeg har sagt at det er viktig å få klarhet i om prisen er sagt riktig, og vi har nå fått en uavhengig gjennomgang av dette, sa Brustad på en pressekonferanse mandag.

- Det andre som var viktig for oss var at en slik sak skal tas opp til behandling på generalforsamling slik at hele aksjonærfellesskapet får anledning til å ta stilling til den. Det får vi nå, sa hun.

Avviser nederlag

Saken fortsetter under annonsen

Brustad avviser at saken er et nederlag for regjeringen. Hun vil heller ikke ta selvkritikk for å ha gått for hardt ut mot Aker og Kjell Inge Røkke.

- Jeg har ikke hatt noe grunnlag for å si at prisen på selskapene skulle vært lavere, og har ikke sagt noe om dette. Det som var viktig for oss var å få en uavhengig gjennomgang av prising, sa Brustad.

Hun understreker at det som hele tiden har vært sentralt for staten som eier, er at slike saker skal behandles på generalforsamling, og at hun har fått gjennomslag for dette kravet. Aksjonæravtalen skal nå endres til også å omfatte transaksjoner med datterselskaper for å unngå en lignende situasjon i framtiden. (©NTB)