Si opp eller ta livet av dere

Publisert: 17. mars 2009 kl 14.27
Oppdatert: 23. mai 2016 kl 22.25

At forsikringsgiganten AIG med den ene hånden tar imot over 170 milliarder dollar i krisehjelp, og med den andre hånden deler ut 165 millioner dollar i bonuser, er svært lite populært i USA.

President Barack Obama har kritisert manøvren og satt spørsmålstegn ved om meglerne fortjener bonuser i det hele tatt, og bedt sin finansminister Tim Geithner vurdere rettslige skritt.

- Hvordan rettferdiggjør de denne fornærmelsen overfor skattebetalerne som holder selskapet flytende? spurte president Obama i går.

Den republikanske senatoren Chuck Grassley, som er med i senatets finanskomité, er mer brutal i sin kritikk av ledelsen i AIG.

- Det første som ville fått meg til å føle meg bedre ville vært om de fulgte det japanske eksempelet og ba om unnskyldning til det amerikanske folk og deretter gjorde én av to ting: sa opp eller tok livet av seg, sa Grassley i et intervju med en radiostasjon i Iowa på mandag.

- Hva angår japanere tar de ofte heller livet av seg enn å be om unnskyldning, la han til.

Ifølge Det hvite hus' pressetalsmann Robert Gibbs er myndighetenes advokater i ferd med å «gå gjennom kontraktene for å finne ut hvordan man kan fravriste mottakerne sine bonuser.»

Saken fortsetter under annonsen