138431728_stolt.jpg

Lav arbeidsløshet er viktigst

Publisert: 16. februar 2010 kl 07.58
Oppdatert: 23. mai 2016 kl 22.25
- Dette har vært et nyttig og godt møte. Det viktigste rådet vi har fått er at vi må få mange ut i jobb, oppsummerte statsminister Jens Stoltenberg etter økonomimøtet mandag kveld.
I forbindelse med regjeringens Samarbeid for arbeid-kampanje hadde statsministeren, sammen med kunnskapsminister Kristin Halvorsen (SV) og kommunal- og regionalminister Liv Signe Navarsete (Sp), invitert landets fremste økonomieksperter til møte situasjonen i norsk økonomi i statsministerboligen.
Og konklusjonen etter møtet var klar: Arbeidsløshet er den største utfordringen i norsk økonomi akkurat nå.
Lyttet til gode råd
- Norge er blant de landene som har kommet best ut av finanskrisen, og som nå har lavest arbeidsledighet, men det er ingen selvfølge. For å kunne fortsette på denne måten er det viktig at vi er i dialog med fagfolk, og at vi lytter til gode råd, sa Jens Stoltenberg til NTB.
Han mener at det å få så mange som mulig i arbeid nå er dobbelt viktig:
- For det første fordi man reduserer statlige utgifter jo færre som faller utenfor, og vi styrker budsjettet jo flere som er i arbeid. Det blir rett og slett en større kake å fordele fra, sa Stoltenberg.
Saken fortsetter under annonsen
Kristin Halvorsen påpekte at utdanning er noe av det aller viktigste i kampen mot arbeidsløshet.
- Flest mulig må fullføre videregående utdanning. Det er arbeidskraft, og ikke olje og gass som skal skape verdier i Norge i fremtiden, sa hun til NTB.