Hun valgte offentlighet

Publisert: 23. oktober 2007 kl 09.42
Oppdatert: 23. mai 2016 kl 22.25

- Jeg gjorde mine feil i den innledende håndteringen av saken og skulle gjerne spart Ingunn Yssen for de detaljene som nå kommer fram. Men det var hun som valgte offentlighet, sa Gerd-Liv Valla på pressekonferansen der hun lanserte sin bok "Prosessen".

Hun er på ingen måte ferdig med saken selv om hun nå har skrevet bok. Fortsatt holder hun muligheten åpen for at hun vil gå rettens vei for å få innsyn i alle sakens dokumenter.

Hun leverer flengende kritikk av psykiaterne som skrev den sakkyndige rapporten som var en del av Fougner-utvalgets bakgrunnsmateriale.

- Psykiatrirapporten ble lekket før jeg fikk se den, sa Valla og gjorde det klart at psykiaternes konklusjoner er en av hovedgrunnene til at hun følte behov for å gi sin versjon av saken.

Hun svarte delvis bekreftende på spørsmålet om hun kan oppfattes om sin egen fiende, men understreket at for henne hadde det vært viktig å si det som det var, være åpen og ærlig.

Advokat Jan Fougner som leder granskingsutvalget gir hun det glatte lag. Aps sekretær, Martin Kolberg, blir beskyldt for å lyve og Jens Stoltenberg beskrives flere steder som en svak leder. Hun sier rett ut at Fellesforbundets leder, Kjell Bjørndalen, dolket henne i ryggen.

I en pressemelding fra LO mandag heter det at "Prosessen" står for Gerd-Liv Vallas regning og at de har forståelse for at hun føler behov for å få fram sin versjon av en sak mange opplevde som svært vanskelig.

Saken fortsetter under annonsen