Polimoon outsourcer lønn

Publisert: 17. september 2004 kl 12.05
Oppdatert: 30. januar 2008 kl 16.00

Trenden tilsier at stadig flere bedrifter velger å sette bort funksjoner som er definert utenfor sin kjernevirksomhet. Plastprodusenten Polimoon, med sine rundt regnet 500 medarbeidere i Norge, har inngått outsourcingsavtale med Bluegarden AS på lønnsfunksjonen. Selskapet fremstiller et bredt produktspekter innen plast, og gruppen består av de fire hovedsegmentene forbrukeremballasje, kjemisk emballasje, medisinsk emballasje og komponenter.

- Dette er det første eksempelet på full outsourcing innen et helt virksomhetsområde hos Polimoon i Norge. Vi har ikke sporet negative reaksjoner internt, men vi har registrert at det melder seg spørsmål som vi har tatt stilling til. Altså et snev av usikkerhet, men vi har måttet forholde oss til realitetene, nemlig at ledelsen per i dag ikke anser lønningskontorets funksjon som del av kjernevirksomheten, og blir dermed en naturlig outsourcingsfunksjon, sier Hugo Hågensen, finansdirektør for Polimoon AS.

Outsourcingsavtalen med Bluegarden begrenser seg til Polimoon AS, som er den nest største juridiske enheten i konsernet, med sine rundt regnet 500 medarbeidere av i alt 2100 på europeisk basis. I ØR nr 13-04 skrev vi om Polimoon som har suksess med å kjøpe opp halvbra bedrifter i Europa for å videreutvikle dem. Selskapet sikter mot børsnotering innen et par år.

Saken fortsetter under annonsen