Platebransjens problem

Publisert: 18. april 2005 kl 14.18
Oppdatert: 12. februar 2007 kl 14.36

Regjeringen har kommet med en omstridt lov for å beskytte platebransjen, og blir beskyldt får å løpe bransjens ærend. Ferske tall fra Pepsi pop-panel, en undersøkelse utført av markedsanalyseselskapet Norstat hvor 500 personer mellom 15-25 år er spurt, viser bransjens problem. Nesten halvparten (48 prosent) av ungdommen i Hordaland, Sogn og Fjordane og Rogaland laster ned 70 prosent av musikken de samlet sett anskaffer seg. Tre av ti (27 prosent) laster ned tilnærmet all musikk de skaffer seg (90-100 prosent). Kun ni prosent av ungdommen her benytter seg ikke av tilgang til musikk via internett.

65 prosent sier at de laster ned over halvparten av anskaffet musikk. Dette er litt mer en lands gjennomsnittet, og Vestlandungdommen befinner seg på nedlastningstoppen sammen med Nord-Norge og Østlandet.

Tallene fra panelet viser at 88 prosent av ungdommen i de tre fylkene er mot lovforslaget, som innskrenker kopiering til mp3-spillere og støtter bruken av kopisperrer på CD. Kun én prosent oppgir at de støtter regjeringens forslag til ny åndsverklov. På landbasis er 87 prosent negative til lovforslaget, fem prosent er positive og syv prosent er nøytrale.

Saken fortsetter under annonsen