Pensjonsordning på anbud

Publisert: 19. januar 2005 kl 09.31
Oppdatert: 30. januar 2008 kl 16.00

Posten ønsker å tilby sine ansatte en mer moderne og fleksibel pensjonsordning. For å finne frem til den beste løsningen, inviteres forsikrings- og forvaltningsbransjen til å komme med tilbud. Innkomne tilbud skal vurderes i løpet av først halvår i år.

Posten har i dag en pensjonsordning for sine ansatte gjennom Statens Pensjonskasse. Dersom Posten skal skifte ut dagens ordning i løpet av inneværende tariffperiode, forutsetter det at selskapet og fagforeningene blir enige om en ny ordning. Postens utgangspunkt er at en ny ordning skal være like god for de ansatte som dagens ordning, heter det i en melding fra selskapet.

- Vi er på jakt etter den beste løsningen for Posten og våre ansatte. Med Postens størrelse og posisjon i markedet, tror vi det blir stor interesse for å levere tilbud til Posten, sier informasjonsdirektør Elisabeth H. Gjølme i Posten Norge AS.

- I fjorårets tariffoppgjør var det enighet mellom Posten og Postkom om å utrede alternativ pensjonsordning for selskapets ansatte. Vi tar til etterretning at Posten velger å starte prosessen med å hente inn tilbud fra markedet. På den måten vil vi ha klare alternativer på bordet når vi skal i gang med forhandlinger til våren, sier forbundsleder Odd Christian Øverland i Postkom.

Pensjonsordningen gjelder alle ansatte i Posten Norge AS. Dagens pensjonsordning omfatter vel 26.000 personer. I konkurranseutlysningen som annonseres neste uke, ber Posten om tilbud på alderspensjon, uførepensjon, førtidspensjon, samt etterlatte- og barnepensjon.

Konkurranseutsettingen vil bli blant Postens største i 2005.

Saken fortsetter under annonsen