PayPal raser oppover

Publisert: 27. mai 2005 kl 20.53
Oppdatert: 30. januar 2008 kl 16.00

Det internettbaserte betalingssystemet PayPal er nå større enn alle «plastkortselskaper» unntatt Mastercard og Visa, målt etter antall kontoer globalt. Visa er størst, med 1200 millioner kontohavere. Deretter følger Mastercard med 680 millioner kontoer, mens PayPal har 72.000. Det viser en oversikt utarbeidet av det amerikanske tidsskriftet Business Week.

PayPal er eiet av eBay. Alt du og dine kontakter trenger for å betale med dette systemet, er en e-postadresse og en bankkonto eller et kredittkort.
En stor fordel ved PayPal er at du kan sende penger til mottakerne uten at de får tilgang til dine personopplysninger. Det eneste begge parter vet, er summen man skal overføre og hvem som skal ha pengene. PayPal vil så sitte på de konfidensielle opplysningene om senderens og mottakerens bank og kredittkort. Når man blir PayPal-kunde, gir man fullmakt om at kontoen knyttes til en bankkonto (dette gjelder både for å belaste og kreditere kontoen). Kunden får en e-post på at konto er kreditert/ belastet.



PayPal og de største kortselskapene


Saken fortsetter under annonsen







Saken fortsetter under annonsen







Saken fortsetter under annonsen







Saken fortsetter under annonsen







Saken fortsetter under annonsen






Selskap



Mill. kontoer



Visa



1200



Mastercard



680



PayPal



72



American Express



65



MBNA



56



Discover



53



JP Morgan



30


Kilde: Business Week