På bedringens vei

Publisert: 25. juni 2002 kl 10.38
Oppdatert: 30. januar 2008 kl 16.00

Nettstedet Doktor Online har tatt en kraftig kur mot rådyre konsulenter og uforholdsmessig høye markedsføringskostnader.

Samtidig har selskapet nylig undertegnet en partneravtale med Karolinska Sjukhuset i Stockholm, som både gir penger i kassa for Doktor Online, men også ikke så rent lite faglig prestisje.

I løpet av de neste dagene er det premiere for Karolinska Sjukhusets nye nettsted, som skal driftes av norske Doktor Online.

- Også vi trodde på julenissen. Vi brukte forferdelig mange penger på konsulenter og på markedsføring. Nå har vi ryddet kraftig opp, og kuttet kostnadene inn til beinet, sier adm. direktør Dag Holler (bildet) i Doktor Online AS. Holler hevder at selskapet han leder har gått i pluss hver eneste måned siden juli i år.

Totalt har eierne Hjemmet Mortensen, Orkla Media, Medstrøms, Dagbladet, Egmont og gründeren Christian Anker, investert mellom 20 og 25 millioner kroner i utviklingen av nettselskapet Doktor Online.

- Nå har vi sluttet med å hente inn mer penger fra aksjonærene. Og det er jo ikke sikkert vi hadde fått mer heller, erklærer Holler.

Doktor Online AS har utviklet en nettjeneste der folk kan få hjelp, ikke bare fra fagfolk, men også fra hverandre. I løpet av en dag klikker 10.000 pasienter seg innom Doktor Onlines virtuelle legekontor.

Saken fortsetter under annonsen

Sponsorer og annonsører er i dag den største inntektskilden, og betaler 60-70 prosent av omsetningen som i år ender et sted mellom 7 og 8 millioner kroner. Neste år budsjetteres det med 10 millioner kroner i omsetning, og plussresultat. Doktor Online har i det små startet opp en klinikk på nettet der de tar betalt for garantert svar innen 24 timer. Dette skal på sikt bli en stor inntektskilde. Den tredje inntektsgeneratoren ligger i partneravtaler.

Karolinska Sjukhuset skal bruke Doktor Onlines teknologi til å kommunisere mer effektivt med sine pasienter, både før de kommer til sykehuset og etter at de har vært der. Det er den tidligere sykehusdirektør ved Aker sykehus, Maj-Len Sundin, som leder Karolinska Sjukhuset. Holler håper samarbeidet med Karolinska skal gjøre det mulig å etablere tilsvarende partneravtale med norske sykehus.