Ovesens humanitære virke

Publisert: 1. juli 2002 kl 11.51
Oppdatert: 30. januar 2008 kl 16.00

På tampen av året 1999 sa ex-konserndirektør Gunn Ovesen opp jobben sin i Storebrand i protest. Hun nektet å la seg degradere inn i en stabsfunksjon i forbindelse med if-fusjonen. Hun ga høylytt uttrykk for at hun fortjente bedre.

Men aller først hadde hun bestemt seg for et par års hvilepause. Med lange frokoster, mye reising og romanlesing til langt utpå formiddagen. Etter det kunne det hende at hun ville bruke sin lange næringslivserfaring på noe mer humanitært, sa hun til Økonomisk Rapport den gangen.

Nå er det slutt på slaraffenlivet. 1. februar tok Gunn Ovesen fatt på sin nye jobb som administrerende direktør i Statens nærings- og distriktsutviklingsfond (SND).

- Ja, for det er jo nesten en humanitær organisasjon, iallfall noe lignende, sier hun muntert.

- Vi gjør iallfall noe for å skape et bedre norsk næringsliv, vi skaper arbeidsplasser også der det er behov for spesielle virkemidler, sier Ovesen som gjerne slår et ekstra slag for kvinner i norsk næringsliv.

Det gjør hun også i fritiden. Hvert år siden 1995, da hun kom tilbake fra Stockholm etter å ha vært sjef for Storebrand i Sverige, har Ovesen invitert huset fullt av kvinner for å markere kvinnedagen 8. mars. Alle får mat og vin. Men hennes kontaktnett er etter hvert blitt så utvidet i omfang at ikke alle kan regne med sitteplass. De siste årene har 60 - 70 kvinner fra politikk, presse og næringsliv vært samlet til svært uformelt samvær i Bogstadveien 5b.

- Kvinner i alle aldre, med vidt forskjellig bakgrunn, samles for å prate, ha det gøy og treffe andre dyktige jenter, sier vertinnen.

Saken fortsetter under annonsen