Outsourcing i vinden

Publisert: 22. oktober 2004 kl 16.32
Oppdatert: 12. februar 2007 kl 14.36

Norske toppsjefer forventer at flere interne forretningsprosesser bli lagt ned og overtatt av eksterne leverandører i løpet av få år. Det viser en undersøkelse Accenture har gjennomført blant 140 lederer i offentlig og privat sektor i Norge. Outsourcing av lønn, regnskap og innkjøp forventes å vokse raskest.

Norske bedrifter har så langt vært mer tilbakeholdne enn bedrifter i andre nordiske land på dette området, men nå skal bildet ha endret seg. Landets virksomheter har planene klare for å skille ut ulike forretningsprosesser, og det er svenskene som er blitt mest reserverte når det gjelder outsourcing.

To av ti norske bedrifter og organisasjoner har i dag skilt ut lønningsfunksjonen til en ekstern tredjepart. Om to til tre år forventer seks av ti selskaper å ha satt ut denne funksjonen. Den samme utviklingen mener norske ledere vil være fremtiden for finans- og regnskapsfunksjonen. Kraftigst vekst forventes innen outsourcing av innkjøp. Mindre enn én av ti bedrifter har satt ut sin innkjøpsfunksjon i dag. Fire av ti ledere forventer at innkjøpsfunksjonen er satt ut til andre om to til tre år.

- Et voksende antall bedriftsledere har for alvor har fått øynene opp for hvor mye det er å tjene på å sette ut hele forretningsområder, for så å kjøpe tjenesten av eksterne aktører med spesialkompetanse på området. Det viser denne undersøkelsen, sier Per Erik Strømsø, leder for outsourcing i Accenture i Norge.

Han mener at outsourcing som forretningsstrategi vil tvinge seg frem som tema i norske styrerom i årene som kommer.

Saken fortsetter under annonsen