Otto den lure

Publisert: 1. august 2002 kl 09.38
Oppdatert: 30. januar 2008 kl 16.00
Pengemannen Otto Risanger er på markedet igjen med en ny bok som skal gi oss bedre råd. Og denne gangen kommer kanskje det beste rådet allerede i overskriften på pressemeldingen. «Glem Lotto, sats på Otto», er den slående tittelen.
Den lokkende overskriften skal forhåpentlig få flest mulig nordmenn til å skjønne at det faktisk er mer lønnsomt å bruke over tre hundre kroner på å kjøpe boken hans (i år igjen) enn å bruke den samme summen på Lotto.
Og du skal ikke se bort fra at rådet er riktig. For sjansen for å vinne i Lotto er mikroskopiske. I 1999 spilte vi for 21,7 milliarder kroner i Norge. Regnet per nordmann - liten og stor - er dette 4800 kroner. Sannsynligheten for å få syv rette i Lotto er 1 til 5379616. Det betyr at hvis du leverer inn 5379616 Lotto-rekker, så er du sikker på å vinne. Men det koster over 16 millioner kroner.
Da er det kanskje like greit å bruke kronene på å kjøpe seg gode råd om personlig økonomi - som f.eks. et årsabonnement på ØR. Eller Pengeboka hvor du presenteres enkle grep for bedre bilhold, hvordan spare penger ved hjelp av Internett, aksjehandel på nettet og ikke minst samlivets økonomifeller. Om du tjener på rådene, kan du være sikker på at Risanger hover inn mer.
Saken fortsetter under annonsen

For han er meget flink med såkalte spin offs: Først gir han ut hele boken - «Pengeboka». Deretter gir han ut litt utvidede enkeltkapitler i bokform under navnet «Fradragsboka», «Skilsmisseboka», «Firmabilboken», «Eget firma»-boken, «Skatteguiden for egen virksomhet» osv. osv. Lukrativt, for Otto. Særlig om DU kjøper alle bøkene.