Oslo-reklame på amerikansk

Publisert: 17. juni 2002 kl 14.03
Oppdatert: 30. januar 2008 kl 16.00

Restauratør og stjernekokk Terje Ness, mannen bak Oslo-restauranten Oro, får nå fabelaktig gratisreklame i verdens største reisemagasin: I den amerikanske utgaven av Condé Nast Traveller, bladet som uavlatelig overvåker hoteller, restauranter, strender og cruiseskip, har vært innom Tordenskioldsgate og spist. Det må ha smakt fortreffelig, for Oro har fått en plass på magasinets Hot List - 2002. Restaurantlisten teller 50 navn fra hele verden, fra Shanghai, Glasgow, New York, Moskva, og Barbados, for å nevne noen adresser.

Alle stedene som er med skal være tidsriktige i tillegg til at de skal servere spektakulær og usedvanlig god mat. Bare en annen skandinavisk restaurant er med, den danske Alberto K i København.

- Det er klart at dette er stas. En ting er at turistene som kommer til Oslo nå har et sted å gå til, et sted de har lest om, i tillegg er dette ekstremt motiverende for alle ansatte på Oro, sier Terje Ness. To år på rad har Oro fått American Express Servicepris, en pris som ifølge Ness absolutt gir status i det norske restaurantmiljøet, men positiv presseomtale er nesten som en pris i seg selv, mener Ness.

Etter møtet med Oro skriver Condé Nast Traveller om et kjøkken med en sekstett med magiske kulinariske evner. Det bemerkes at fisken er fersk fra Lofoten hver eneste dag, og at sjefens Harmony-meny, en ren fiskemeny til 94 dollar, er et must.

Saken fortsetter under annonsen