Orkla skjuler stjernene

Publisert: 1. juli 2002 kl 13.44
Oppdatert: 30. januar 2008 kl 16.00

Økonomisk Rapport har nedlagt et stort arbeid for å identifisere talentene i norsk næringsliv, de unge & lovende. De har allerede blitt lagt merke til, men er på fortsatt stigende kurs. De vil være med der det skjer, og har alle forutsetninger for å være med på å forandre norsk næringsliv.

Det ligger et nitid etterretningsarbeid (research) bak dokumentet vi serverer på sidene 40-57. Vi har forhørt oss i bedrifter, bransjer og i de profesjonelle hodejegermiljøer. Alle navn er sjekket, dobbeltsjekket og trippelsjekket, og vel så det.

Ikke alle vi har kontaktet har vært like interessert i å hjelpe oss i arbeidet.

- Vi har mange dyktige, unge og «coming» medarbeidere i vår organisasjon, men ønsker ikke å gå ut med deres navn til pressen. Delvis er vi redde for å plukke dem ut for tidlig - og hva det vil gjøre i forhold til både dem og de øvrige unge medarbeiderne våre som ikke blir plukket ut. Men fremfor alt er vi ikke interessert i å melde dem inn på headhunter-listene ved å være med på dette prosjektet, svarte informasjonsansvarlig Ole Kristian Lunde da vi utfordret ham til å vise frem Orklas mest lovende talenter.

En høyst forståelig begrunnelse.

Det har selvfølgelig ikke forhindret Økonomisk Rapport fra å vurdere et stort antall aktuelle kandidater fra Orkla-systemet.

Orkla har utviklet et attraktivt traineeprogram som gir selskapet et godt grep om noen av de skarpeste hjernene som går ut av norske høyskoler og universiteter. Derfor er det egentlig ikke så rart at Orkla også er representert i vår samling av 25 unge karriereprofiler.

Saken fortsetter under annonsen