Orkla leverer varene

Publisert: 31. oktober 2012 kl 09.45
Oppdatert: 31. oktober 2012 kl 09.34

– Vi har det siste kvartalet tatt store og avgjørende steg på veien mot å bli et rendyrket merkevareselskap. Samtidig som vi gjennomfører omfattende strukturelle grep, har vi levert tilfredsstillende resultater, sier Orklas konsernsjef Åge Korsvold.

Konsernet leverte i tredje kvartal i år et driftsresultat på 857 millioner kroner, 40 millioner kroner sterkere enn i tilsvarende kvartal i fjor. Driftsinntektene falt i samme periode med 10 millioner kroner til 7.223 millioner kroner, mens resultat før skatt steg fra 660 millioner kroner til 1.181 millioner kroner.

Orkla Foods Nordic hadde flere nylanseringer som bidro til veksten. Stabburet har styrket sin posisjon, mens det i Sverige har vært fremgang for Procordia og Abba Seafood. I Finland og Danmark var resultatene i tredje kvartal på nivå med samme periode i fjor.

Orkla Brands Nordics driftsresultat endte i samme periode på samme nivå som i tredje kvartal i fjor. I Norge kunne Lilleborg vise til fremgang, men kjeksmarkedet var mer krevende i Norge og Sverige. Pierre Robert Groups omsetning falt som følge av redusert salg. I Russland ble Orkla Brands Russias driftsresultat svekket, mens det i MTR Foods i India var god salgsvekst. (©NTB)

Saken fortsetter under annonsen