ØR-talent klatrer videre

Publisert: 28. juni 2002 kl 11.38
Oppdatert: 30. januar 2008 kl 16.00

I forrige utgave kunne Økonomisk Rapport presentere 25 supertalenter i norsk næringsliv, profilene som har det som skal til for å rykke opp i næringslivets elitedivisjon. Utvalget var skjønnsomt, og et resultat av en omfattende leteaksjon i det norske bedriftslandskapet.

Blant våre 25 unge & lovende på stigende kurs hadde vi også blinket ut 28-åringen Knut Arild Hareide fra Rubbestadneset i Bømlo kommune. Og mens bladet fortsatt var i handelen, tok Hareide et nytt steg opp på karrierestigen. Forrige fredag ble han utnevnt til ny statssekretær i Finansdepartementet, og blir en av finansminister Per-Kristian Foss’ nærmeste medarbeidere. Ikke noe dårlig utgangspunkt for den videre karrieren.

Knut Arild Hareide vokste opp på en forblåst liten utpost der menneskene blir født med troen, ikke bare på Gud, men også på at du kan få til noe. Hareide kastet seg tidlig inn i lokalpolitikken, for Kristelig Folkeparti. Han utdannet seg til siviløkonom ved Norges Handelshøyskole, og brukte nok like mye tid på studentpolitikk som på studier. Hareide dristet seg til å skrive hovedoppgave om rederibeskatning, og hadde direktekanal inn mot Kristelig Folkepartis Einar Steensnæs, som var saksordfører i Stortinget.

- Jeg må tilstå at min faglige vurdering ikke var sammenfallende med det politiske resultatet, avslørte Hareide overfor Økonomisk Rapport.

Mediekonsernet Schibsted sto øverst på ønskelisten da Hareide som fersk siviløkonom skulle ut i arbeidsmarkedet. Og Schibsted ble det. Helt til daværende Kirke-, utdannings og forskningsminister hentet inn Hareide som politisk rådgiver. Da Lilletun og resten av sentrumsregjeringen måtte kaste kortene, gikk Hareide tilbake til Schibsted, og inn i stilling som forretningsutvikler innenfor avis-området. Vi føler oss rimelig sikre på at siste ord ikke er sagt om

Saken fortsetter under annonsen