Opticom-analytikere i koma

Publisert: 3. juli 2002 kl 16.23
Oppdatert: 30. januar 2008 kl 16.00

Lots of fuss from Fussel, oppsummerer Opticoms presentasjon av sine siste forhandlinger med Intel. Og hvis du ikke skjønner hva Opticom driver med, er du i godt selskap.

Foran en fullsatt kinosal, skulle analytikere og presse i fellesskap få vite om Opticom kan bli Norges svar på NOKIA. Ikke rart vi var spente. Dessverre skjønte vi raskt at vi ikke skjønte noe. Trøsten var at analytikerne heller ikke så ut til å være sikre på om de skulle gi karakteren «strong buy» eller «reduce». Halvparten ga raskt opp, og begynte i stedet å leke med mobiltelefonene. Viktig å se ut som man er super-bizzi. «Ikke noe nytt her», hvisket de høyt med important stemme. Dermed mistet den halvparten som prøvde å late som om de skjønte noe raskt konsentrasjonen. Kanskje ikke så rart. Nyheter fra Opticom er nemlig ikke som andre nyheter. Nyheten er alltid at fremtiden er enda mer rosenrød, for ikke si dollargrønn, enn den var ved forrige presentasjon.

Nåtiden er derimot sensurert. Standardsvaret til Thomas Fussel (bildet) lyder som følger: «For commercial reasons neither Intel nor TFE have any comments on the definition of the actual space except that it aligns with Intel strategic interests.» Ansiktsuttrykket til gründer Hans Gude Gudesen, kan tyde på at det er et stykke igjen til hybrid-polymer memory chipen er på plass i pc-en din. I mellomtiden lever Opticom-aksjen sitt eget liv, til stor glede for utvalgte investorer og gamblere. I et forsøk på å unngå at noen skulle si noe dumt, ble hele presentasjonen lagt ut på Internett samtidig som ledelsen i Opticom messet for pressen. Test din egen analyseferdighet på:

Saken fortsetter under annonsen