Opprør mot SkandiaBanken

Publisert: 27. juni 2002 kl 13.57
Oppdatert: 30. januar 2008 kl 16.00

En prisøkning på 60 prosent fra 1. mars for aksjehandel, pluss innføring av en årlig depotavgift på 260 kroner fra 1 april, har fått kundene til å rase mot SkandiaBanken i Sverige. Mange kunder som inngikk avtaler på nyåret, føler seg direkte lurt. Og tusenvis av kunder som har betraktet SkandiaBanken som en alliert i kampen mot gebyrkåte storbanker, føler seg nå sveket. Det spørs om disse kundene nå vil ta sjansen på å anbefale banken til venner og familie.

I bankens norske datter, SkandiaBanken.no, er det foreløpig ikke aktuelt å øke prisene for aksjehandel.

- Systemene for registrering av aksjehandler i verdipapirsentralene er ulike i Norge og Sverige. Og i og med at vi ikke har noen kostnader forbundet med registrering i VPS, er det helt uaktuelt å innføre depotavgift. Kurtasjen for aksjehandel er også priset ut fra de siste prisøkningene fra Oslo Børs, slik at det heller ikke er aktuelt å øke kurtasjesatsene, forsikrer Øyvind Thomassen (bildet) som er daglig leder for SkandiaBanken.no.

Konklusjonen er likevel klar: Det kan fremdeles koste skjorta å stole på det bankene sier. Samtidig øker konkurransen mellom bankene om de beste kundene, så vær beredt til å skifte bank oftere enn før.

Saken fortsetter under annonsen