Opp og ned på hitlisten

Publisert: 5. november 2004 kl 15.49
Oppdatert: 30. januar 2008 kl 16.00

Det pressemeldingen ikke fortalte var at veksten var kjøpt og betalt gjennom søkemotoren Google. Nå, to måneder etter at pressemeldingen ble sendt ut, er antall besøk blitt langt mer moderat, og nedlastingsportalen er langt fra den mest besøkte.

- Det går fremdeles bra. Vi hadde en veldig topp på besøk i periode der vi kjørte en heftig Google-kampanje. Den trafikken har vi ikke lenger, nå ligger vi på et normalt nivå, sier Per Heyerdahl i Macrocell, selskapet som har utviklet ShareQ.

- Hvordan kjøper man en kampanje?

- Du åpner en konto der, og kjøper søkeord som er relevant til produktene du selger. Det er en slags auksjon der du setter en grense for hva du vil betale for klikket. Du betaler for faktisk trafikk. Det er fordelen med Google, i forhold til annen type annonsering.

- Forklar nærmere.

- Vi er en kanal for software der man kan laste ned software, og vi har 100.000 produkter eller titler. Dermed kan du legge inn søkeord for en populær programvare. Hvis du selger bildeler, vil du legge det inn først. Dere i Økonomisk Rapport ville lagt inn finans, eiendom, ord som folk forbinder med produktet, og som de kan tenkes ville bruke for å søke dere frem, forteller Heyerdahl.

- Hvor mye av trafikken får dere beholde?

Saken fortsetter under annonsen

- Du får et voldsomt hopp, men så flater det ut. Men man baserer seg på et høyere nivå etter en slik kampanje. Du får en flying start med å gå ut kraftig.