Økonomi-kampen

Publisert: 23. juli 2002 kl 14.51
Oppdatert: 30. januar 2008 kl 16.00

Viggo Johansen (bildet) slutter som sjef for NRK Dagsrevyen etter to og et halvt år. Fra begynnelsen av august blir han ny økonomiredaktør i distrikts- og nyhetsdivisjonen (NYDI). Noe som for mange vil fortone seg som et skritt ned. Johansen mener ikke dette.

- Nei, jeg mener at dette er en veldig interessant stilling på et veldig interessant område. Også er det en stilling som er litt annerledes enn den jeg har nå. Den er enda litt nærmere journalistikken, og det har vært viktig for meg. Nå er jeg nær journalistikken på et administrativt plan, men jeg regner med at jeg vil kunne være langt mer utøvende i den nye stillingen enn hva jeg har kunnet som nyhetsredaktør i fjernsynet, sier han selv.

Flere har tidligere kritisert NRK for å fokusere for lite på de økonomiske nyhetene. Mens TV2 har startet med egne økonomideler i nyhetssendingene, har NRK valgt å kutte ned på dette. Det var blant annet grunnen til at tidligere økonomiredaktør Atle Kigen sluttet etter bare ett år i sjefsstolen. Johansen tror ikke vi med det første får se egen bolk for økonominyheter i Dagsrevyen.

- Jeg tror ikke det vil komme i første omgang rundt nyhetene, men på sikt tror jeg det vil utvikles magasiner rundt økonomidelen. Det er noe jeg tror må komme. Jeg ser på det som en utfordring å sørge for at den økonomiske journalistikken får en fremtredende plass. Uten at jeg har noe klar programerklæring på det området, sier Johansen. Når han nå går fra en meget bred nyhetssending, og over til smalere økonominyheter, tror han hovedutfordringen blir å få det som skjer i næringslivet og finansverden til å bli interessant for folk flest.

Vi i pulsredaksjonen tror ikke det siste kommer til å være et problem for Johansen. Bare se på det som har skjedd i Orkla, Kværner og Telenor den siste tiden. Det er god gammeldags maktkamp og misunnelse. Noe som vi vet fenger Ola nordmann.

Saken fortsetter under annonsen