Nye muligheter for Spetalen

Publisert: 2. juli 2002 kl 10.17
Oppdatert: 30. januar 2008 kl 16.00

Norske aksjefond kan trenge nye inntektskilder. Siden de fleste fondene sitter med mange langsiktige aksjeposter, kan utleie av aksjer til shorthandel gi ekstra inntekter som øker fondenes avkastning.

Hittil har det ikke vært tillatt for norske fond å drive med dette. Men nye regler åpner for denne muligheten, kanskje allerede fra årsskiftet. Svenske fondsforvaltere driver allerede med utlån av sine aksjer.

- Vi ser på dette som en grei måte å øke avkastningen på. Og vi vil vurdere dette når det nye regelverket er på plass, sier Asle Bistrup Eide, som er direktør for risikokontroll i Avanse fondene.

Hører du, Øystein Stray Spetalen. Her åpner det seg nye muligheter for short-aktivistene. Spetalen må for øvrig ha vært meget aktiv i shortmarkedet de siste ukene. Han har benyttet enhver anledning til å snakke markedet ned. I NRKs «Aktuelt 21» i forrige uke slo han til og hevdet at vi bare hadde sett begynnelsen på katastrofen. «Det ville bli ragnarok», hevdet han med forsøksvis overbevisende kraft. Så husk det; neste gang du ser Spetalen på TV er det bare å forberede seg på dommedagsprofetiet.

Saken fortsetter under annonsen