Nye LO-toner

Publisert: 29. juni 2004 kl 14.26
Oppdatert: 24. januar 2008 kl 10.30

- Vi i Fellesforbundet er for at formuesskatten reduseres slik at det skal bli mer attraktivt å eie og investere fra Norge.

Det sier ingen ringere enn Kjell Bjørndalen, leder for det mektige Fellesforbundet, og mannen som lenge vurderte å ta opp kampen med gammelkommunisten Gerd Liv Valla om å bli Yngve Hågensens etterfølger som LO-leder. Fagforeningslederen har nå kastet seg inn i kampen for å sikre skipsredere bedre vilkår. Bjørndalen sitter i styret til Maritimt Forum, som var igangsetter av en landsomfattende aksjon for å sanke støtte til skipsfartsnæringen. Den fremtredende LO- og Ap-mannen liker ikke at skiprederier skattlegges.

- Skulle rederivirksomheten betale skatt som andre næringer i dette landet, hadde vi ikke hatt rederivirksomhet i landet, skriver Bjørndalen i Maritimt Forum. Han begrunner det med at det ikke er vanlig at denne næringen betaler skatt rundt omkring i verden. Bjørndalen er pinlig klar over at mange spør seg hva vi skal med en næring som ikke betaler skatt. Bjørndalens svar på det er at Norge er en skipsfartsnasjon og at vi må bygge på kunnskap fra maritim virksomhet for å få et næringsliv vi kan leve av i fremtiden.

Saken fortsetter under annonsen