Ny Ridder av den brukne lanse

Publisert: 25. juli 2002 kl 13.20
Oppdatert: 30. januar 2008 kl 16.00

Advokat Kjell Woldseth ble høytidelig slått til Ridder av den brukne lanse under Skattebetalerforeningens årsmiddag like før påske.

- Utmerkelsen er rikets høyeste pris for kvinner og menn som har utmerket seg i skattejussens mangslungne verden. Kandidatene må ha vist et glødende engasjement, og gjerne ha talt skattebetalernes sak over lengre tid, sier Jan Syversen (bilde) som er direktør i Skattebetalerforeningen.

Woldseth er den 25. i rekken som er hedret med utnevnelsen, og høytidelig har lovet «å kjempe mot alt skatterettslig stygt». For øvrig har årets kandidat «arbeidet med skatt fra før hanen galer», heter det utnevnelsen. Årets ridder har vært innom både ligningskontorer og departementer før han skiftet side som sverdsvinger i livets evige skattekamp.

Woldseth refset i sin takketale de såkalte «lyst-lignerne», og han tillot seg også å reflektere over riddertittelen, som i hovedsak er tildelt menn i alderen 50 pluss.

Hvorvidt total-provenyet etter Woldseths sverdslag i skattejungelen har falt i statens eller skattebetalernes favør, er ennå uavklart.

Saken fortsetter under annonsen