NRK-hodejeger får juling på børsen

Publisert: 1. august 2002 kl 09.52
Oppdatert: 30. januar 2008 kl 16.00
Hodejeger Steinar A. Hopland leder de nordiske og baltiske operasjonene til det børsnoterte og Chicago-baserte hodejegerfirmaet Heidrick & Struggles International Inc. Selskapet er notert ved NASDAQ-børsen under tickerkoden HSII.
Managing partner Hopland bekrefter at både han og flere av hans underordnede på Oslo-kontoret sitter på aksjer i det børsnoterte executive search-firmaet Heidrick & Struggles. Steinar A. Hopland vil ikke fortelle Økonomisk Rapport hvor mange aksjer han eier i Heidrick & Struggles.
På tross av at Steinar A. Hopland kan rapportere om en pen vekst i det norske markedet, har Heidrick-aksjen fått juling på NASDAQ-børsen gjennom de siste månedene. 20. juli i fjor ble Heidrick & Struggles-aksjene omsatt for 74 dollar stykket. Torsdag 8. februar i år sluttet aksjen på 31,75 dollar.
Det betyr at Hopland ikke bare har problemer med gjennomtrekk i sin profesjonelle stab, han har også måtte tåle et papirtap på sine aksjer på hele 57,1 prosent siden julidagen i fjor. Dersom Steinar A. Hoplands HSII aksjer hadde en markedsverdi 20 juli i fjor på f. eks. 1 mill kroner, ville han i dag ha sittet igjen med 429.000 kroner.
Saken fortsetter under annonsen

Men Hopland kan trøste seg med at han har til salt i grøten. I 1999 tok han ut vel 3 mill. kroner i lønn fra Heidrick & Struggles norske aksjeselskap. Og aksjekurser, de kan jo gå opp igjen.